Carolines Have

Vejlegårdsvej, Vallensbæk Strand – ÅR 2022-2023

Et tidligere industriområde omdannes til nye svanemærkede boliger, som bygges efter de højeste miljøstandarder og kommer til at udgøre det nye grønne boligområde Carolines Have. Området kommer til at bestå af en blanding af 91 lejligheder til leje og 25 rækkehuse, der bliver solgt som ejerboliger.

At boligerne opføres svanemærkede vil sige, at de har et lavt energiforbrug og med fokus på bæredygtighed i hele ejendommens levetid – fra opførelse, drift til genanvendelse af materialer.
Der er strenge krav til, at alle materialer er uden miljø- og sundhedsskadelige stoffer og at der bruges bæredygtighedscertificeret træ.

Lejeboligerne består af 2-4 værelses lejligheder og udgør 7.000 m². Der etableres fuld kælder under etageboligerne og alle boliger får private terrasser eller indskudte altaner.

Rundt om lejeboligerne etableres attraktive, grønne friarealer, som er til alle beboernes brug og skal fungere som et knudepunkt for sociale sammenkomster og naboskab.
Der bliver lagt vægt på at anvende materialer af meget høj kvalitet, som patinerer smukt, så området fremtidssikres og også visuelt tager sig godt ud om mange år.

Type:
116 nye svanemærkede boliger opført i totalentreprise.

Bygherre:
PKA A/S og OXDAL BYG A/S

Areal:
Ca. 9.500 m²

Samarbejdspartnere:
Vilhelm Lauritzen Arkitekter A/S