Vestergade

Rødding – ÅR 2020

Lige midt i Røddings bymidte – mellem Vestergade og Møgelmosevej forvandles et forurenet og mindre smukt område nu til et nyt og attraktivt boligområde.

33 nye almennyttige familieboliger bliver fordelt på seks terrasser på en attraktiv kuperet byggegrund. Boligerne, der opføres med terrasser og en terrænstigning på 8,5 m, får en smuk udsigt ned over byen. Boligerne indrettes som 15 étplans rækkehuse med store terrasser og 18 lejligheder i 3 etager med elevator – alle med parkering tæt på boligerne.

Som følge af det kuperede terræn var det oprindeligt planen at etablere en sti med trapper op imellem de forskellige bygninger, men det er lykkedes at undgå trapperne ved i stedet at anlægge den handicapvenlige sti smukt med flere slyngninger undervejs nede fra Vestergade og op over de grønne arealer til Møgelmosevej.

Herved åbnes området op i forhold til byen og får karakter af et parkområde indrettet med lommer, der inviterer til ophold.

Projekt:
Almene boliger, nybyggeri

Areal:
Ca. 3.146 m²

Entreprise:
Fagentreprise

Bygherre:
Rødding Andelsboligforening

Ydelser:
Projektering af alle ingeniørydelser omkring anlæg, kloak, bærende konstruktioner, vvs- og el-installationer. Derudover sundhed og sikkerhed i udførelsesfasen samt byggeledelse, fagtilsyn og projektopfølgning.

Arkitekt:
Zeni arkitekter